• 0
    • No products in the cart.
Kostvejleder Herning

KOSTVEJLEDER HERNING

Kostvejleder Herning ville være det optimale at brande mig på, hvis mine sessioner med dig kun ville handle om din kost. Der er bare det, at min tilgang til sundhed er holistisk og derfor arbejder jeg med meget mere end broccolispirer og hjemmelavet kokosyoghurt.

Vi menneskers urinstinkter er så vanvittigt stærke, at vi nødvendigvis ikke “bare” kan spise sundt. Så fandtes der jo ikke overvægt, vel? Der er flere grunde til, at vi ikke “bare” kan vælge det sunde alternativ hele tiden.

Du kan altid booke din tid hos mig lige her, men du kan også læse videre, om hvad det egentlig er der forhindrer dig i at spise sundt.

KALORIEHOLDIG MAD

Fortidens menneske havde ikke samme tilgængelighed til mad, som vi har i dag – slet ikke! De var samlere og jægere og når der endelig kom kalorieholdig mad til stammen, var det om at spise til man revnede.

Man vidste jo ikke hvornår man fik mad igen.

Det betyder altså, at din krop er designet til at skrabe kalorier til sig så snart muligheden byder sig. Og med det udvalg af fødevarer vi har i dag, så byder muligheden sig ret tit ikke? Om det er en tur på tanken, hvor man lige kan tage den værste sult med 3 pølsehorn for en 20ér eller om det er et besøg hos mormor der står klar med kringle til at proppe i halsen på dig, er ligegyldigt.

Dine instinkter er så stærke, at det kræver en krop i høj bevidsthed, at kunne takke nej tak til de mange fede og sukkerholdige fristelser.

SUKKER

Du kan ikke “bare” slippe din sukkertrang! Heller ikke her er det simpelt.

Det første du smagte efter fødslen var modermælk – meget sød mælk. For at vække din interesse for mælken, så du gerne vil have mere og blive ved med at spise dig stor og stærk, er modermælken sød. Du elsker allerede her den søde smag og lapper den nye råmælk i dig. Du føler dig tryg, mæt, glad og tilfreds.

En situation man uanset alder ville føle sig ret godt tilpas i, ikke?

Har du tænkt på om sukker stadig er din tryghed? (Eller om du fodrer på en Candida i dit tarmsystem?)

Kostvejleder Herning

CHOK / TRAUME / BLOKERINGER / DULMEN

Vi lever i en tid, hvor vi ikke har tid (og lyst) til at være i og med vores følelser.

Vi har ikke tid til at sørge når vi aborterer (som rigtig rigtig mange kvinder desværre oplever i dag – stråling, tilsætningsstoffer, pesticider, forureninger? Nå, det er en helt anden snak!) Vi skal jo skynde os tilbage på jobbet, så ingen opdager at vi er kede af det eller at vi var (og prøver på at blive) gravide.

Vælter vi på cyklen, stopper vi aldrig op og tjekker kroppen og hovedet igennem. I stedet skynder vi os at se os over skulderen, tørre blodet væk og cykle videre. Det ville jo være pinligt hvis nogen så det! Først når vi er hjemme i trygge omgivelser, tør vi erkende, at vi skal tilses af en læge.

Når skilsmissebørn savner den ene forælder, er svaret ofte “Tænk på noget andet, så går det hurtigt over“. En sætning der allerede her lærer barnet at lægge låg sine følelser.

Vi er endda vokset op i et samfund hvor vi ikke tør fortælle hvordan vi oprigtigt har det, hvis nogen spørger. Et stille “Fint nok” eller over-ekstatisk “Jeg har det super!” er ofte svaret når vi har det svært. Men inde bagved lurer mørket. Vi vil endelig ikke sætte spørgeren i forlegenhed ved at svare “Jeg har det faktisk rigtig skidt. Mit selvværd er helt i bund, og jeg kæmper med angst. Nogle gange så slemt, at jeg end ikke tør tømme postkassen alene. Jeg har måtte droppe min uddannelse, fordi jeg ikke kunne følge med det høje tempo og de mange krav. Det har gjort, at jeg nu er på offentlig ydelse, hvor jeg skal møde op på jobcenteret en gang i mellem. De kan hjælpe mig – siger de…” Og så endda midt i HerningCentret! Nej, hvis vi skynder os at lede samtalen hen på noget så harmløst som vejret eller sommerferien, så er faren ovre og alle er glade.

Som vores samfund er i dag, har vi alt for travlt med at mørklægge og glemme vores følelser. Vi har ikke tiden til bearbejdelse, accept og fordybelse. Vi får ikke mulighed for at være i følelsernes brus, mærke dem ruske i os og se det som en læringsprocess og en udvikling.

Alt dette resulterer i energi-mæssige blokeringer og kulminerer med en stor trang til at dulme smerten. Med sukker, junk, kaffe, alkohol, stoffer, mænd – eller hvad der nu ellers er ved hånden.

Først når vi tør være i følelsernes vold, anerkende og accepterer at det er menneskets natur og sætte ord og handling på, kan vi være hjemme. Hjemme i os selv.

Altså en grund mere til at kostvejleder Herning vil være misvisende at brande sig på. Fordi sundhed handler om så meget mere end chiagrød og hummus.

Kostvejleder Herning

KOSTVEJLEDER HERNING

Når jeg lader være med at annoncerer med “KOSTVEJLEDER HERNING”, er det fordi jeg i lige så høj grad fokuserer på indre arbejde og bevægelse. Jeg ser smerten og bagagen – får den bearbejdet og tømt – så din krop kan resette og blive næret på bedste vis.

Jeg giver dig værktøjer og redskaber til at kunne handle på dine følelser og til at kunne lærer din krop og dens signaler endnu bedre at kende. På den måde sikre du dig, at din krop har så meget flow, at det bliver nemt for dig at vælge de sunde alternativer.

Kostvejleder Herning byttes derfor ud med Sundhedsmentor & Ernæringsrådgiver Herning 

Vil du hører mere fra mig i fremtiden, kan du tilmelde dig mine GRØNNE NYHEDER. 

Jeg vil også elske at høre fra dig, så tøv endelig ikke med at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til mig eller min måde at arbejde på.

Du kan kontakte mig lige HER.

Jeg glæder mig til at hører fra dig!

 

Skriv en kommentar