• 0
    • No products in the cart.
hånd i hånd

Lev sundt med din partner

LEV SUNDT MED DIN PARTNER

Lev sundt med din partner. En opgave der kun synes muligt for celebre lækre unge mennesker der har egen kok og som træner sammen flere timer i døgnet, alt i mens de drikker hvedegræs-juice og tygger selleri?

NEJ! Din udkårne og dig kan sagtens får det til at fungerer i en travl hverdag! Denne artikel handler om hvordan vi fik det til at fungerer og hvad min erfaring med mine klienter har lært mig.

Jeg får ofte spørgsmålet fra mine klienter om min kæreste også spiser sundt, og når jeg siger

 

Han spiser masser af grønne grøntsager, smoothies, kokosyoghurt, quinoa og linser – og han elsker det!

 

er de ved at falde bagover på stole, og spørgsmålet som følger er ALTID Hvordan har du fået ham overtalt til det!? Jeg ville ønske, at min mand ville spise sundt også!

Først må jeg sige, at alt handler om balance, flow og nydelse. Det skal være nydelsesfuldt, lærerrigt og sjovt at inkooperer de nye sunde vaner – for begge parter! Prøv nedenstående punkter af, og se om det er noget der kan fungerer for dit familieliv.

Lev sundt med din partner

NO #01
BAN VEJEN – SÆT IKKE MÅL
Vi ved alle at ændre vaner er svært, og at det kræver mange læringsrige tilbagefald (eller fremfald som jeg synes er mere korrekt) Vær en rollemodel for din partner ved at være aktiv, tage initiativer (også selvom det aaaaaaltid er dig), udvikl dig, dans, prøv nye fødevarer og hav det sjovt når du laver mad. Giv dem tid! Tid til at observerer dig, dit bedre humør, dit sprudlende væsen, din aktive krop og dit kreative legende sind. Han vil helt sikkert føle sig inspireret og garanteret at han pludselig bliver interesseret i din matcha tea latte eller din chiagrød
Jeg ved godt, at du vil få ekstrem lyst til at pace ham eller resten af din familie, men du må lige holde igen. Det kan virke overvældende og skræmmende og dermed få den stik modsatte effekt.

NO #2
INVOLVÉR HAM
Lav mad sammen med ham! Det er en super hyggelig oplevelse for jer begge. Fortæl ham 100% hvad du gerne vil have ham til – uden at belærer ham (også hvis du ville have skåret peberfrugten i  mindre tern! Det er OK!) Lad ham gøre det selv – slap af – nyd det- og se det som en hjælp og som en hyggelig tradition for dig og din kæreste. Skænk evt. et glas vin og sæt jeres yndlingsmusik på (ps: her er det altså helt ok engang i mellem, at pacificerer børnene med en bog, et spil, en iPad eller “”Frost”.

Lev sundt med din partner

NO #03
TAL OM DET
Tal om madplaner og lad også din kæreste komme med forslag til ugens måltider. Du kan altid “sundhedsificerer” dem en smule, hvis din kærestes forslag tangerer over i burger, fritter og kød. Kommunikation og samarbejde er virkelig key words i dette emne.

NO #04
KØB IND SAMMEN
Det kan faktisk være rigtig hyggeligt at handle ind sammen. Din kæreste er måske også mere villig til at smage noget nyt og afprøve nye opskrifter når han selv har været med under hele processen. Fra planlægning – til indkøb – til tilberedning – til indtagning. Lidt ligeosm børn…  Hvis du tænker, at det bliver svært at få ham med, så prøv at spørg ham “Hvornår ville det kunne lade sig gøre i din kalender, at vi kunne handle ind sammen?” eller “Kan du sætte ind i kalenderen af vi skal have planlagt indkøb?” eller “Hvad skal der til for, at du ville synes at det var sjovt eller hygeligt at handle ind i fællesskab?” Det er også en god idé at koble fælles indkøb på en allerede eksisterende tilbagevendende begivenhed eller vane. Fx hvis i spiser frokost hos dine forældre hver søndag eller hvis i svømmer eller sammen henter børn hver torsdag.

NO #05
GIV MIG SKYLDEN
Jeg har vanvittigt brede skuldre og mine klienter bruger mig ofte – DET VIRKER! “Kristina foreslår, at vi skal….” eller “Kristina synes, at det kunne være en god idé at…” Du må altid bruge mig.

Lev sundt med din partner

NO #06
NYD DET OG HAV DET SJOVT
Det vigtigste aspekt i dette “Lev sundt med din partner”-projekt er at have det sjovt og nyde turen. Tag små skridt og balancér så godt du kan. Der skal være plads til champagne på fejringsdage og der skal være plads til forskelligheder. Husk på, at der ikke er en mållinje. Dette er en process, en lærdom, en rejse og en del af dit liv. Tålmodighed, støtte, kommunikation, eventyr, forståelse og en masse kærlighed er de bærende elementer i et vedvarende sundt forhold – også når det gælder madvaner og sundhed.

LEV SUNDT MED DIN PARTNER – SNYDETIP

Gem grøntsager i hans yndlingssmoothies – fx lidt spinat eller broccoli

#partnergodkendte lækkerier er fx

kokosyoghurt og hasselback kartofler

Jeg vil elske at hører om dine erfaringer, og hvad der har virket for dig og din familie. Hvor ligger jeres udfordringer? Og hvad har fungeret super godt?

Skriv en kommentar