• 0
    • No products in the cart.

Opskrift på glutenfrit robrød

Hvis du undgår gluten i din kost, så har du med garanti prøvet et mega tørt og pap-agtigt købebrød, som virkelig ikke er særlig indbydende og lækkert! Selv de brød der kan købes ved bageren er nogle gange lidt tvivlsomme. Men at bage glutenfrit og uden gær er virkelig en kunst. Derfor deler jeg denne opskrift med dig (en opskrift som Siska Sommer har delt) der gerne vil have et vildt lækkert hjemmebagt robrød.

Det har en sprød skorpe og en svampet indre og smager fantastisk i madpakken, som ristet robrød eller på grillen som tilbehør med en god urte-smør.

Glutenfrit robrød

 

Glutenfrit robrød

Det kan føles som mange forskellige ingredienser, men det er simpelthen for at få den rigtige tekstur og smag. Hvis du synes det virker dyrt, så prøv at regne ud hvad du normalt bruger på glutenfrit brød. Der er penge at spare 🙂

OPSKRIFT PÅ GLUTENFRIT ROBRØD


1 helt glutenfrit robrød


INGREDIENSER 

  • 85 g. hel boghvede
  • 85 g. boghvedegryn
  • 85 g. boghvedemel (eller kikærtemel)
  • 85. g. glutenfri havregryn
  • 85 g. græskarkerner
  • 85 g. quinoamel (eller fuldkornsmajs/fuldkornsrismel)
  • 85 g. sesamfrø
  • 7 dl vand
  • 2 spsk. bageHUSK
  • 1,5 tsk. salt
  • [VALGFRIT] 1 spsk. flydende fibersirup (for farve og smag)

HOW TO

  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Bland alle tørre ingredienser sammen
  • Rør resten af ingredienserne i med en ske til en klæg masse
  • Lad dejen hvile 5-10 minutter
  • Rør igen og kom dejen op i en brødform beklædt med bagepapir
  • Drys evt. med birkes eller sesam
  • Bag først brødet i 10 minutter ved 225 grader
  • Skru ovnen ned på 160 grader og bag brødet videre i 2 timer og 15 minutter

Voilá og du har et perfekt bagt glutenfrit robrød! Brødet smager fantastisk lunt eller ristet og kan skiveskæres og smides i fryseren 🙂

God fornøjelse og velbekomme

Green Nutrition Guides signatur

Skriv en kommentar