• 0
    • No products in the cart.
Opskrift på kokosyoghurt

Opskrift på kokosyoghurt

Opskrift på kokosyoghurt

Mange ønsker en komælksfri yoghurt der er lidt sundere end de varianter man typisk kan købe i supermarkedet. Kokosyoghurt er et fantastisk alternativ til den ofte sukkerholdige komælksvariant.

Kokosyoghurten er rund, fed og cremet og passer perfekt til desserten, på brunch-bordet eller som en lækker snack.

Denne opskrift er vanvittig simpel og smager så fuglende synger! Derudover er den nærende helt ned på celleplan, indeholder masser af gode fedtsyrer og er direkte kærlighed til dine tarme.

Opskrift på kokoyoghurt

OPSKRIFT PÅ KOKOSYOGHURT


2 små portioner


INGREDIENSER

  • 1 dåse kokosmælk uden fortykningsmiddel
  • 2 kapsler Probiotika F.eks. BioKult (eller 1 tsk. NDS)
  • Et patentglas eller et stort glas med låg (6 dl – 10 dl)
  • Evt. 1 spsk. yaconsirup

Topping

  • Jordbær
  • Hampefrø
  • Blåbær
  • Granatæblekerner

HOW TO

  • Vask og skold glasset grundigt.
  • Ryst dåsen med kokosmælk så den er så jævn som du føler den kan blive.
  • Kom kokosmælken i glasset og tilføj probiotikapulveret (og evt. yaconsirup).
  • Bland omhyggeligt.
  • Luk låget på glasset og stil glasset i ovnen med lyset tændt (eller et sted hvor der er 37-40 grader) Det vil også være muligt at fermenterer yoghurten på køkkenbordet, men det tager længere tid.
  • 10-12 timer efter smages yoghurten til. Ønsker du den mere sur, så lad den stå lidt længere. (måske er yoghurten skilt i en fast og flydende form, men det gør intet)
  • Stil kokosyoghurten i køleskabet og spis efter et par timer.
  • Opbevar yoghurten i køleskabet, hvor den kan holde sig i mindst et par dage.

Når du igen skal lave kokosyoghurt, så bruger du blot noget af den sidste kokosyoghurt du lavede. Så er du nemlig fri for at tilsætte probiotika.

opskrift på kokosyoghurt

YUM!

Du kan vælge lige præcis den topping der falder i din smag.

Jeg anbefaler altid både protein og fedt til et måltid, så top den gerne med noget proteinrigt som fx hampefrø eller spis et blødkogt æg til.

Yoghurt har aldrig været min favorit til morgenmad, da den simpelthen ikke mætter nok. Derfor bruger jeg kokosyoghurten som en del af et større morgenbord, i smoothies, som snack eller til desserter.

Jeg glæder mig til at se din hjemmelavet kokoyoghurt! #greennutritionguides og lad mig se hvordan du laver den.

opskrift på kokosyoghurt

 

 

Skriv en kommentar