• 0
    • No products in the cart.
Raw kage med kokos og hindbær

Raw kage med kokos og hindbær

Raw kage med kokos og hindbær er en super dessert, som vil blæse dine gæster bagover! Jeg havde den med ned i vuggestuen og de var ellevilde! Jeg bager virkelig sjældent (og lad os bare sige, at det bestemt ikke er der mine kompetencer ligger!) men denne var nem og lige til at gå til. Det eneste der skal forberedes er til denne kage, at nødderne skal udblødes. Dette er et must for at få cremen lækker og blød.

Til denne raw kage med kokos og hindbær skal du bruge en springform med ca. 20 cm. i diameter beklædt med bagepapir.

Raw kage med kokos og hindbær

Ingredienser

Bund

20 dadler, udstenede
175 g. mandler
1/2 tsk. vaniljeessens

Begge lag

225 g. usaltede udblødte cashewnødder
Saft fra 3 lime
½ dåse kokosmælk (den cremede del der typisk ligger øverst)
1 dl groft kokosmel
1 tsk. vaniljepulver
1 dl akaciehonning

150 g. hindbær, frosne eller friske (giv dem et opkog inden du bruger dem) 

Pynt

Friske hindbær
2 passionsfrugter
1 tsk. frysetørret hindbær
2 skiver pitahaya (dragefrugt)

 

Fremgangsmetode:

Bunden

  • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og kør det til det bliver en ensartet masse
  • Kom bagepapir i springformen
  • Fordel massen jævnt i springformens bund, og pres den helt ud til kanterne (vigtigt)

Det hvide lag

  • Blend alle ingredienserne til lagene (bortset fra hindbærrene) grundigt til du har en lind masse
  • Fordel halvdelen af cremen ovenpå bunden
  • Kom kagen i fryseren i 1 time

Det lyserøde lag 

  • Tilsæt hindbærrene til resten af massen i blenderen og blend grundigt
  • Hent kagen fra fryseren
  • Hæld den lyserøde creme oven på det hvide lag i formen, og sæt den tilbage i fryseren
  • Tag kagen op og pynt den ca. 1 – 2 timer før den skal spises
  • Kagen kan sagtens laves dagen før

 

Denne raw kage med kokos og hindbær er ikke vegansk idet jeg har brugt akaciehonning i lagene. Måske kan akaciehonningen ertattes af mælkebøttesirup? Hvis du prøver, så vil jeg elske at hører det! Tag mig endelig #greennutritionguides 

Hvis du vil hører mere fra mig, så tilmeld dig min nyhedsmail. Jeg vil glæde mig til at inspirere dig!

 

Kagen er inspireret af Signe Moesby Leth fra amillionmiless.com, men med mit eget twist. Tak, skønne Signe! Kys!

Kommentar 2

  1. Mette
    21/02/2018

    Hvad med yaconsirup, så er det vegansk?

    1. 21/02/2018

      Ja, det burde du også kunne bruge, søde Mette! Lad mig endelig se/hører hvordan det bliver, hvis du laver den 🙂

Skriv en kommentar